Hoogte kinderbijslag 2016

De hoogte van de kinderbijslag is afhankelijk van de leeftijd van uw kind of kinderen. U blijft deze kinderbijslag ontvangen tot uw kind 18 jaar wordt, of recht heeft op studiefinanciering. De hoogte van de kinderbijslag blijft in 2016 gelijk aan dat van de voorgaande jaren.

kinderopvangtoeslag

Hoogte kinderbijslag per kind

  • 0 t/m 5 jaar, € 191,65 per kwartaal
  • 6 t/m 11 jaar, € 232,71 per kwartaal
  • 12 t/m 17 jaar, € 273,78 per kwartaal

Bovenstaande bedragen blijven geldig voor de kinderbijslag 2016 tot 1 juli 2016. Afhankelijk van de inflatie kunnen deze bedragen dan opgehoogd worden.

Hoogte kinderbijslag – tweemaal kinderbijslag

In een aantal bijzondere situaties kunt u tweemaal kinderbijslag krijgen voor uw kind. Dit kan als uw kind door ziekte of vanwege onderwijs uitwonend is, en u per kwartaal minstens € 1.103 betaalt aan het onderhoud van uw kind. Ook is het van belang dat uw kind niet te veel bijverdiend.

Woont uw kind nog thuis? Dan kunt u dubbele kinderbijslag ontvangen als uw kind minimaal 3 jaar oud is, en een positief CIZ-advies heeft.

4 gedachten over “Hoogte kinderbijslag 2016”

  1. Mijn kind is geboren 21 maart 1998. Heeft dit jaar met HBO opleiding begonnen. Ze heeft vanaf januari 2016 nergens inkomen. Hebben wij als haar ouders nog recht op op kinderbeslag want ik heb WİA uitkering en moeite met het rondkomen elke maand met mijn uitkering.

    1. De Kinderbijslag stopt zodra uw kind 18 jaar wordt. Ook wanneer uw kind recht heeft op studiefinanciering stopt de kinderbijslag.

  2. Mijn kind is per 1 mei gestopt met studie. Hij wordt op 9-9-98 pas 18 jaar. En begint per 1 sept. met een nieuwe studie.
    Heeft hij (wij als ouder) recht op kinderbijslag betreffende de maanden mei, juni, juli, augustus, september?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *