Kinderbijslag aanvragen

Kinderbijslag aanvragen gaat in de meeste gevallen vrijwel geheel automatisch. Na de geboorte geeft u uw kind aan bij de gemeente, en na 2 tot 4 weken krijgt u bericht van de SVB dat u uw kinderbijslag aan kunt vragen. Dit doet met behulp van uw DigID. U doet er dus goed aan, indien u deze nog niet heeft, op tijd een DigID-code aan te vragen. Als u al kinderbijslag voor een kind ontvangt is kinderbijslag aanvragen voor een tweede kind niet nodig. De SVB past dan automatisch de hoogte van de kinderbijslag aan.

kinderopvangtoeslag

Kinderbijslag aanvragen vanuit het Buitenland

Als u werkt voor een Nederlandse werkgever bent u automatisch verzekerd voor de Kinderbijslag. Ook als u en uw gezin niet in Nederland wonen heeft u dan recht op kinderbijslag. Kinderbijslag aanvragen gaat dan niet automatisch. U moet dan zelf contact opnemen met het SVB-kantoor voor de regio waar uw werkgever is gevestigd. Zij regelen de aanvraag van de kinderbijslag voor u.

Overige situaties

Tenslotte zijn er nog andere situaties mogelijk waarbij kinderbijslag aanvragen niet automatisch gaat. Is er kind bij u komen wonen, heeft u een kind geadopteerd, een pleegkind opgenomen of woont er een kind van uw partner bij u? Ook dan kunt u kinderbijslag krijgen. U dient deze wel zelf met behulp van uw DigID aan te vragen. Als u al kinderbijslag ontvangt voor een kind, kunt u uw nieuwe situatie als wijziging doorgeven.

One thought to “Kinderbijslag aanvragen”

  1. Mijn kind is 17 jaar en gaat vanaf 1 september in Antwerpen een opleiding volgen en zal daar op kamers verblijven, dit omdat het openbaar vervoer niet voldoende is.
    Wat moeten wij doen om in aanmerking te komen voor dubbele kinderbijslag? En wat verandert er als ze 18 jaar wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *