Kinderbijslag bijverdienen

Veel kinderen van 16 of 17 jaar hebben tegenwoordig een bijbaantje. De hoogte van deze inkomsten kan van invloed zijn uw kinderbijslag. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen onbeperkt bijverdienen.

kinderopvangtoeslag

Kinderbijslag bijverdienen – 16/17 jaar

De hoogte van het inkomen van uw 16- of 17-jarige kinderen kan van invloed zijn op uw kinderbijslag. Verdient uw kind teveel, dan vervalt uw recht op kinderbijslag! Dit wordt per kwartaal vastgesteld. Verdient uw kind in een kwartaal te veel, dan heeft u in dat kwartaal geen recht meer op kinderbijslag.

Per kwartaal mag uw kind € 1.266 netto bijverdienen. Dit bedrag wordt elk jaar in oktober bijgesteld. Verdient uw kind in een kwartaal meer dan deze 1.266 euro netto, dan vervalt uw kinderbijslag in dat kwartaal. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u dit op tijd doorgeeft aan de SVB.

Kinderbijslag bijverdienen – Zomervakantie

Veel jongeren werken extra in de zomervakantie. De SVB houdt hier rekening mee. Uw kind mag in de zomervakantie € 1.300 euro netto extra bijverdienen. Werkt uw kind in de zomervakantie bij dezelfde werkgever als de rest van het jaar? Vraag dan aan de werkgever een verklaring over het vakantiewerk. Zo kunt u aan de SVB aantonen welke inkomsten bij de normale baan horen, en welke bij het vakantiewerk.

Kinderbijslag bijverdienen – 18 jaar

U ontvangt kinderbijslag tot en met het kwartaal waarin uw kind 18 jaar wordt. Houd er dus rekening mee dat ook in dit kwartaal de inkomsten nog meetellen. Gaat uw kind door bijvoorbeeld een salarisverhoging over deze grens heen, dan doet u er verstandig aan de kinderbijslag stop te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *